Seger till Tobias i Sri Chinmoy 100 km

Tobias Lundgren, boende i Holland genomförde Sakuramichi för en månad sen.  Därefter fokuserade han på Sri Chinmoy 100 km i Amsterdam. Ett varvlopp där varje varv var 2,2 km.
För två år sedan startade han i loppet och kom tvåa på tiden 8.46 men kände då att det fanns mer att ge. Strategin den här gången var att hålla 4.40-fart som då skulle ge en sluttid på 8 timmar.

Vädret på tävlingsdagen visade sig sen bli riktigt tufft med värme upp till 30 grader. Tobias tänkte ändå genomföra planen med 4.40-fart så långt det gick, för att sen låta det gå lite långsammare.

Han tog ledningen redan vid starten och de 40 första km’arna stördes han inte av värmen men sen påverkades han alltmer. Nu gick varven ner på 5.30-fart och det dröjde inte länge förrän han tappade ledningen. En och en halv timme senare tog han sen tillbaks ledningen då ledaren börjat gå för att sedan kliva av loppet.

Återigen i ledningen av loppet började avvägningen för att hålla första platsen och samtidigt inte riskera att springa så snabbt så värmen tog ut sin rätt.
Han lyckades med detta och passerade mållinjen på tiden 8.54.13!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail