RM på Kramfors ultrafestival

Helgen den 2-3 september är det dags för Kramfors Ultrafestival. I år bjuder dessutom loppet på Riksmästerskapet i 24h.
Tävlingen arrangeras av High Coast Ultra RC på Kramfors idrottsplats, som är en helt nybyggd fritidsanläggning i centrum. Det går att välja på klasser som 6, 12 och 24h.

Vilka är ni som står bakom arrangemanget?
Vi är en liten klubb som heter High Coast Ultra RC, som också arrangerar Ultratrailloppet High Coast Ultra som går av stapeln helgen innan midsommar.

Det är fyra personer som ingår i Ultrafestivalens tävlingsledning och det är Kent Sjölund, tidigare duktig ultralöpare, som också har hjälpt till att arrangera tidslopp på Bisslett, Maria Hedman som bl.a. skidat över Grönland och paddlat runt hela Sveriges kust. Christer Lejon, marathonlöpare som börjar se charmen med ultralopp och så jag Tommy Swärdh som titulerar mig som ultramotionär.
Kommer det vara några andra jippon under dygnet?
Vi vet inte riktigt ännu. Då vi inte är så många, vill vi fokusera på tävlingen, men vi har försökt få andra aktörer att arrangera något i samband med vår tävling.
Vad kan löparna förvänta sig för delikatesser under loppet?
Kent som är chef för matserveringen har inte levererat den färdiga menyn ännu, men med hans erfarenhet från Bisslett, så tror jag inget kommer att fattas. På serveringsbordet kommer det hela tiden att i dryckesväg finnas vatten,Tailwind sportdryck med citrussmak, buljong, blåbärssoppa. kaffe, te och öl. Smörgåsar, frukt, saltgurka, choklad, chips, nötter, russin m.m. kommer också att finnas. 

Idrottsplatsen är helt nybyggd, när öppnades den?
Kramfors IP invigdes i september 2014.
Kramfors ligger ganska långt norrut, hur reser man bäst till tävlingen?
Smidigaste sättet är nog att åka tåg. Det går direkttåg från Stockholm som tar 5 timmar och från tågstationen i Kramfors finns hotell, vandrarhem och Kramfors IP inom 500 m.
Finns också flyg. Flygplatsen ligger 2 mil utanför Kramfors, men vi kan hjälpa till med transport till och från flygplatsen.

Anmälan är öppen till 30 augusti, men finns det möjlighet att efteranmäla sig om man skulle vilja det?
Det går bra att efteranmäla sig fram till 30 min. före start mot en förhöjd avgift på 100 kr. 

Text: Sandra Lundqvist
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail