Ultratrail VM imorgon

Saxat från Svenska Friidrottsförbundet

På lördag väntar VM i ultratrail. Världseliten kommer göra upp i både individuell klass och lagklass över en bana som är 85 km lång och har en stigning på 4900 meter. Sträckan går mellan Castelló och Sant Joan Penyagolosa på spanska östkusten norr om Valencia.
Sex svenskar finns med i truppen: På herrsidan hittar vi André Jonsson och Ockelbolöparna Elov Olsson och Johan Lantz. André var även med 2017 där det blev en 22:a plats.
På damsidan finns Johanna Bygdell, Kristin Berglund och Fanny Borgström med från start.
– Det är ett långt lopp och mycket kan hända. Mitt mål är att direkt komma in i flytet och få kontakten med mina muskler, hitta känslan inom mig. Och jag vill längta efter uppförsbackarna. Min styrka kommer ungefär fem mil in i loppet, det vet jag. Utmaningen är att planera matintaget, jag har inga problem att bära tungt och tar hellre med mig lite extra energi för att slippa stå utan, säger Johanna Bygdell till trailrunningsweden.se.

Lagledare Kerstin Roseqvist:

Vi har det jättebra. Alla löpare är väl förberedda och än så länge avslappnade men taggade inför morgondagen. Hotellet vi bor på är bekvämt och organisationen flyter på bra. Idag är det bara tekniskt möte och nummerlappsutdelning på schemat så löparna vilar och har god tid på sig att planera vätske- och energiintag och förbereda det som ska ut till de tre supportstationerna.
Det ser ut att bli varmt men lite disigt imorgon förmiddag och svalare uppe i bergen, ganska bra alltså

Länk till officiella sidan

Foto: Privat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail