Comrades

Comrades (ca 90k) är världens äldsta och största ultramarathon. Det började 1921 med 34 löpare, idag kunde 20 000 anmäla sig. 2018 års tävling var ett nerförslopp som startade i Pietermaritzburg 600 m över havet och med målgången i Durban i Sydafrika.

Sophia Sundberg lyckades bäst av svenskarna och fick en fin sjätteplats på tiden 6.45.25
Sophia har under vintern bott och tränat i bla Australien. Frida Södermark sprang loppet på 7.03.56

I herrklassen kom Fritjof Fagerlund in på en fin femtondeplats på 5.53.39 och Elov Olsson kom in på plats 22 med tiden 6.01.38

Ann Asworth vann damklassen på 6.10.04 och Bongmusa Mthembu vann herrklassen på 5.26.34

Sofia Gottberg Norén och Anders Norén gjorde ett back-to-back, dvs sprang två år i rad och fick därmed ett nerförslopp och ett uppförslopp. Båda två klarade uppgiften galant och gick i mål på 10.47
Läs en längre intervju om paret Noréns lopp förra året.