Tre av helgens lopp

Trail-VM
Trail-Vm avgjordes i Mirandha do Corvo i Portugal. De två främsta placeringarna stod Fanny Borgström, 12:a, och Johanna Bygdell, 21:a. Tillsammans med Lisa Ring och Sanna El Kott Helander tog de en riktigt fin sjätteplats i lagtävlingen (av 52 nationer).
Killarna, Joacim Lantz, Johan Lantz och André Jonsson, sprang alla starkt och jämnt utan att riktigt få till den där fullträffen som de är kapabla till.

Artikel från SFIF
(Resultatsidan ändrades under tävlingsdagen, 12:a är aktuell placering)

Comrades marathon, Sydafrika
Världens äldsta och största ultramarathon. Det började 1921 med 34 löpare, i år stod fler än 21 000 löpare på startlinjen. 2019 års tävling var ett uppförslopp som startade i Durban med målgången i Pietermaritzburg 600 m över havet.

Elov Olsson var förste svensk att nå målet. Sluttiden blev 5.55.11 och det gav honom en 14e plats. Fritjof Fagerlund sprang in på 26e plats på tiden 6.06.10
Snabbaste svenska tjej blev Petra Henriksson Nousiainen med tiden 9.48.07

Samtliga resultat

High Coast Ultra
Sjunde upplagan av High Coast Ultra startade kl 21.00 den 7 juni vid Höga Kustenbron och har sen sitt mål vid Varvsbereget med utsikt över Örnsköldsvik. Banan mäter 130 km och går bla genom
Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark.

Elin Öhman vann damklassen på 19.43.08 och Jonas Buud vann herrklassen på 13.05.02

Text: Sandra Lundqvist