Karlstad 6h

André Rangelind tog hem herrarnas seger under Karltad 6h i helgen. Han kallar sig själv ultrapensionär men sprang ändå drygt 80 km* på de 6 timmarna i Våxnäshallen.

Loppet arrangerades för tolfte gången och avslutas med en middagsbuffé på Scandic Klarälven. 70 löpare är maxantal och före start var loppet fulltecknat.
Banan mäter 193,72 meter.

André, Grattis, hur känns det?
Tack! Känns väldigt roligt att vinna på hemmaplan. Extra roligt att när det kändes så bra hela tiden.

Hade du något distansmål på loppet?
Hade egentligen inget distansmål. Ville ha en bra känsla och känna att jag kunde springa hela loppet. Om allt skulle klaffa trodde jag det kunde bli 75 km.

Du kallar dig ultrapensionär men det går väldigt bra för dig, vad har du för planer för 2020?
Tycker inte jag kan kalla mig något annat när jag nästan inte springer längre. Eller runt 30-40 km blir det väl per vecka. Alltså bara en bråkdel av vad jag gjorde förut. Så går egentligen oförtjänt bra de loppen jag har gjort. Tycker dock det är roligare att springa på länge och höften blir bättre. Så har en lite dröm att göra något äventyrslopp och endast ha målet att genomföra. Funderar på Olympian race, men som det är nu tror jag inte jag orkar runt. Vill nog få till någon mil till i veckan om det ska bli aktuellt. Annars har jag inga mål. Blir säkert någon spontan lokal ultra.

Damernas seger gick till Karolina Biwall Hellman från Västerås LK med 66 km*

* Preliminära resultat.

Text: Sandra Lundqvist
Foto: Privat

reddit