Styrelsen Ultradistans

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.

I kommittén sitter elva ledamöter samt 2 suppleanter:

Johan Steene, ordförande.
Jobbar på kontor under dagarna, joggar gärna övrig tid. Springer gärna långa lopp. Tränar kort men ofta. Jag vill behålla löpningen som en del av livet tills det är slut. Då måste man vara noga med att det är kul!
Kontakt: johan (a) ultradistans.se
Clara Viklund Borg
Älskar all form av fysisk aktivitet och vill hjälpa andra att vara fysiskt aktiva i mitt arbete som fysioterapeut. Löpning är min ventil i livet och jag är bättre på att springa länge än snabbt och då passar ultra utmärkt dessutom är jag sjukt envis.
Mats Dänsel
Gillar den sociala biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger.
Tobbe Gyllebring
Hävdar envist “jag är ingen löpare, jag bara springer lite” får ibland bra placeringar för att de andra ger upp.
Datakille med dåliga knän som hittade lugn, gemenskap och en plats för eftertanke i Ultra.
Drivs av den interna resan, att se vart gränsen går och en fascination av hur konstigt det kan bli.

 

Maria Jansson
Dalkulla i själ och hjärta men bor i huvudstaden sedan 2012. Officer till yrket, verksam på Militärhögskolan Karlberg inom ämnet Fysiskt stridsvärde. Föredrar att springa i ett dygn eller därikring
Diana Kämpe, kassör.
Jag började spring lite av misstag, när jag var 38 år. Gillar vardagen med transportlöpning och hälsosamma livsstilen, som kommer med löpningen.
Asfalt, sol och långa distanser är mina föredragna element.
Laurent Leloup

 
img_0002 Ferike Pasthy
Nyligen hemkommen till Sverige efter ett antal år utomlands. Och har slutat jobba. Efter ca 60 marathonlopp, när man inser att man inte blir snabbare med åren,  så blir motivationen att springa längre och fokusera på ultra. Både vad gäller träning såväl som att bidra med administration och arrangemang.
Jan-Erik Ramström, kassör
Fd storrökare som skulle börja med triathlon men halkade ner i ultraträsket. Tävlar främst på långa tidslopp på rundbana men älskar stigen. Kommer främst syssla med i kommittén: kassör och kontakt för KUL-helgen.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
Jessica Swärd
Långlöpande tandsköterska från Göteborg som började springa efter tredje och sista barnet med ett syfte : att komma hemifrån och få vara ifred.
Fastnade för platta och långa asfaltsturer och för känslan av hur otroligt bra man mår av detta. Sen är det såklart alltid kul att se att hård träning lönar sig på tävlingarna.
Christer Tinnerholm
Jag ville förbättra mina resultat på maraton då jag upptäckte att jag bonkade gång på gång. Anmälde mig till ett 6h för att träna på att hålla på länge. Fick runners high vid målgång. Fastnade i ultraträsket pga av människorna, samtalen och äventyren. Älskar att få sluta springa efter långa utmaningar.
Dan Välitalo
Rört på mig i olika former hela livet och snubblade in på ultra i samband med förberedelser inför Sthlm marathon 2010. Sedan har det bara gått utför och här är man nu. Har ännu inte prövat alla former av ultra så det går inte att säga vad som är roligast men det verkar finnas ett samband mellan ökande distans och vad jag trivs bäst med.
Jonas Wängberg
Ultralöpare från Enköping som gillar att ibland bli riktigt trött. Trivs bäst på en landsväg mitt i natten. Jag tycker det är lika rolig att delta som att arrangera lopp

Övriga personer knutna till KUL:
Lotta Thörn – Övergripande landslagsansvarig samt ansvarig för 100 km landslaget
Kerstin Rosenqvist – Ansvarig UltraTraillandslaget