Styrelsen

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.

I kommittén sitter nio ledamöter samt 2 suppleanter:

Johan Steene, ordförande.
Jobbar på kontor under dagarna, joggar gärna övrig tid. Springer gärna långa lopp. Tränar kort men ofta. Jag vill behålla löpningen som en del av livet tills det är slut. Då måste man vara noga med att det är kul!
Kontakt: johan (a) ultradistans.se
Carina Borén
Sprungit sedan 2007 och gillar massor att ge mig på lopp som jag nästan inte klarar av. Älskar att vandra och springa i bergen helst tillsammans med vänner då den sociala biten är en stor del till att jag fastnat för just ultralöpningen.
Thomas Broman
ultra Mats Dänsel
Gillar den sociala biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger.
AndreasFalkProfil Andreas Falk, Landslagsansvarig
Jag springer mycket och långt. Jag springer för att det får mig att må bra och jag tävlar gärna på långa lopp för att jag tycker om att bli trött. Riktigt trött.
Jag vill utforska var gränsen går. Hur trött jag kan bli. Har inte hittat gränsen ännu….
ingasarahProfil Inga-Sarah Lindholm
Jag har sportat mycket och provat det mesta men alltid haft löpning som absoluta favoritgren. Jag har sprungit allt från fem kilometer till en mara men 2009 fick jag upp ögonen för ultralöpning.
Det jag vill, genom KUL är att erbjuda helgläger och en-dags
workshops för att ge en möjlighet för vanliga löpare att få tillfälle
att utveckla sin löpning med sikte mot ultradistanser.
Bertil Lundell
Springer gärna och långt men lider för närvarande av skada.

Medlemsansvarig

Sandra Lundqvist
Tycker om att springa, långt och länge.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
img_0002 Ferike Pasthy
Nyligen hemkommen till Sverige efter ett antal år utomlands. Och har slutat jobba. Efter ca 60 marathonlopp, när man inser att man inte blir snabbare med åren,  så blir motivationen att springa längre och fokusera på ultra. Både vad gäller träning såväl som att bidra med administration och arrangemang.
janne Jan-Erik Ramström, kassör
Fd storrökare som skulle börja med triathlon men halkade ner i ultraträsket. Tävlar främst på långa tidslopp på rundbana men älskar stigen. Kommer främst syssla med i kommittén: kassör och kontakt för KUL-helgen.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
Lotta Thörn, ansvarig för landslaget på 100 km
Hemort: Lomma
Klubb: Scania Road Runners
Bakgrund: Ultralöpare med svensk rekord på 12h (2016). Går igång på löparbanor och långa raka asfaltssträckor.
Löparegenskaper: Saknar framförallt egenskapen som säger att något inte går eller är omöjligt.
Målsättning: Skapa ett kraftfullt landslag som åker hem med medaljer från mästerskapen
E-post: lotta ( a ) ultradistans.se


 Dan Välitalo
Rört på mig i olika former hela livet och snubblade in på ultra i samband med förberedelser inför Sthlm marathon 2010. Sedan har det bara gått utför och här är man nu. Har ännu inte prövat alla former av ultra så det går inte att säga vad som är roligast men det verkar finnas ett samband mellan ökande distans och vad jag trivs bäst med.

Övriga personer knutna till KUL:
Annika Nilrud – Landslagsansvarig
Ultradistans1.pngUltradistans1.png