Styrelsen

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.

I kommittén sitter sju ledamöter samt 2 suppleanter:

Johan Steene, ordförande.
Jobbar på kontor under dagarna, joggar gärna övrig tid. Springer gärna långa lopp. Tränar kort men ofta. Jag vill behålla löpningen som en del av livet tills det är slut. Då måste man vara noga med att det är kul!
Kontakt: johan (a) ultradistans.se
ultra Mats Dänsel
Gillar den sociala biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger.
AndreasFalkProfil Andreas Falk, Landslagsansvarig 24 timmars
Jag springer mycket och långt. Jag springer för att det får mig att må bra och jag tävlar gärna på långa lopp för att jag tycker om att bli trött. Riktigt trött.
Jag vill utforska var gränsen går. Hur trött jag kan bli. Har inte hittat gränsen ännu….
Tobbe Gyllebring
Hävdar envist “jag är ingen löpare, jag bara springer lite” får ibland bra placeringar för att de andra ger upp.
Datakille med dåliga knän som hittade lugn, gemenskap och en plats för eftertanke i Ultra.
Drivs av den interna resan, att se vart gränsen går och en fascination av hur konstigt det kan bli.

 

Sandra Lundqvist
Tycker om att springa, långt och länge.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
img_0002 Ferike Pasthy
Nyligen hemkommen till Sverige efter ett antal år utomlands. Och har slutat jobba. Efter ca 60 marathonlopp, när man inser att man inte blir snabbare med åren,  så blir motivationen att springa längre och fokusera på ultra. Både vad gäller träning såväl som att bidra med administration och arrangemang.
janne Jan-Erik Ramström, kassör
Fd storrökare som skulle börja med triathlon men halkade ner i ultraträsket. Tävlar främst på långa tidslopp på rundbana men älskar stigen. Kommer främst syssla med i kommittén: kassör och kontakt för KUL-helgen.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
Sofia Smedman
Gillar det mesta inom löpning, men det bästa är att få springa riktigt långt i skog och till fjälls. Men ibland är det kul att springa snabbt på ett 6-timmars eller liknande
 Dan Välitalo
Rört på mig i olika former hela livet och snubblade in på ultra i samband med förberedelser inför Sthlm marathon 2010. Sedan har det bara gått utför och här är man nu. Har ännu inte prövat alla former av ultra så det går inte att säga vad som är roligast men det verkar finnas ett samband mellan ökande distans och vad jag trivs bäst med.

Övriga personer knutna till KUL:
Annika Nilrud – Landslagsansvarig
Lotta Thörn – Ansvarig för 100 km landslaget.
Kerstin Rosenqvist – Ansvarig UltraTrail

Ultradistans1.pngUltradistans1.png