Siktat på guldbiljetten sen november

Grattis till andraplatsen och din Golden Ticket. Standardfrågan, Hur känns det?
Det känns väldigt bra. Jag blev sjuk fyra veckor innan loppet. Kunde då inte träna ordentligt på två veckor. Vi kom till USA två veckor före loppet och jag lyckades träna på bra. När starten gick var jag redo.

Första och andra herre och dam fick en biljett till världens äldsta 100 miles lopp, Western States. Hade du siktet på biljetten redan före start?
Jovisst. Vi hade kikat efter Kvallopp redan i november och kom fram till att detta låg bra i tiden. Jag hann vila efter 100km VM och komma igång med årets träning.

Banan hade ca 2000 höjdmeter, hur var det fördelade? Var backarna långa och sega eller mer branta?
Några dagar innan loppet visade det sig att väderprognosen visade på regn. Det skulle betyda att vattenövergångarna blivit över huvudet på löparna. Därför blev det en alternativ bana. Ca. 50km och vända tillbaka på samma stigar. Första 50km hade mer nedförslöpning och sedan uppför tillbaka. Ganska lugna stigningar, då jag utan problem kunde springa hela tiden.
Johan sprang med och Pace’a sista 30km. Han peppade mig jättebra och fick mig att mata på ända in i mål.

Jag vet att du tidigare har besökt platserna för tävlingsbanan i förväg för att reka. Var det något du gjorde även inför detta lopp?
Vi rekade en bit på slutet av den riktiga banan. Men fick inte användning av den informationen efter banbytet.

Western States arrangeras under midsommarhelgen, 4 månader fram. Kommer du förändra din träning på något sätt inför loppet?
Jag kommer inrikta träningen mot Western States. Högre mängd, backar och värmeträning är några faktorer. Jag ser fram emot att springa 100miles igen.