Ultradistans

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott. Kommittén är egentligen ett råd men benämningen KUL lever kvar.

Att bli en del av Svenska friidrottsförbundet innebär att ultralöpningen ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.

Jämte KUL finns föreningen Ultradistans som arbetar för att sprida information kring svensk ultradistanslöpning på ett bredare plan. Än så länge är det i stort sett samma människor som arbetar inom KUL som inom föreningen Ultradistans.

Föreningen Ultradistans vill att fler ska upptäcka tjusningen i att springa långt och länge. Att de flesta av oss klarar mer än vi tror. Att vi är gjorda för att springa.

Ultradistans uppmärksammar därför såväl tävlingslöpning som motionslöpning, såväl äventyrslöpning som social långdistanslöpning. Här är inte bara den idrottsliga prestationen i fokus utan även upplevelsen, äventyret och gemenskapen.

Ultradistans för den svenska statistiken över ultrarekord på disciplinerna 6, 12, 24, 48 timmar och 6 dagar samt även på distanserna 100 km och 100 miles.

På webbplatsen ultradistans.se samlas KUL och Ultradistans.

Ultradistans Stadgar