Jessica Svärd över indikativa kvalgränsen i Estland

I Söndags efter lunch gick stoppsignalen för Sillamäe 24h en bit utanför Tallin. 4 Svenskar var på plats för att ta sig an dessa timmar. Maria Jansson, Madeleine Wennberg och Jessica Svärd hade alla ett mål om att nå 229km. Lars Hillar svensk men bosatt i Estland hade som mål att klara loppet.

Maria Jansson fick ganska snabbt problem med en höft som gjorde att hon valde att kliva av under natten. Madeleine Wennberg öppnade starkt och höll sig till planen men hade man vart på plats och hört hennes ansträngda andning så hade man förstått att hennes mål inte gick att nå. Hon höll ändå ut och slutade 2:a.

Jessica som haft en något annorlunda uppladdning med skilsmässa och därmed otroligt kass sömn hade en plan ihop med sin support Yvonne Carlgren Hansson och det fanns inget annat på kartan än att hålla sig till den. Att hålla sig vaken under natten har aldrig fungerat för Jessica och hon kunde inte tänka sig att det skulle gå nu heller med de veckor som vart. I planen ingick att jobba in kilometer för att kunna sova….MEN helt plötsligt har Jessica blivit ungdom och kan numera dygna. Hon sprang, åt och drack allt som Yvonne gav. Allt stämde.

230km stannade Jessica på med ca 1h kvar av loppet. Efteråt känner man ju att det vart dumt att stanna men det blir lätt så när man nått sitt mål. Måendet tog ut sin rätt. Nu gäller det bara att vänta och hålla tummarna för en plats till VM i Taiwan.