SM 100km blev ett svettigt lopp med finfina resultat.

I helgen avgjordes svenska mästerskapen i 100km på Bro galoppbana i Bålsta. Asfaltsrundan mätte 2km vilket betyder 50 härliga varv för löparna. Vädret kunde upplevas som en del grader för varmt för löparna, strålande sol och 22 grader i skuggan.

Anton Gustafsson hade höga ambitioner, hans mål var att slå Jonas Buuds rekord på 6h22min men värmen satte stopp för detta. Men han segrade på ett rejält pers på 6h30min56sek. Tempot han hade var såpass högt att om man hade kunnat klocka av honom på 6h så hade det blivit svenskt rekord. På andra plats på herrsidan kom debutanten på 100km Mikael Ekvall på tiden 6h49min.7sek och på tredjeplats Linus Wirén på 6h58min.42sek.

På damsidan gjorde vår svenska rekordhållare Kajsa Berg comeback på 100km. Hon och Madeleine Lundell hade sällskap i ca 80 km men sedan fick Kajsa släppa taget och Madeleine gjorde en otroligt stark avslutning som kom i mål på 7h59min50sekunder. Kajsa tog silvermedaljen på tiden 8h7min.48sek. Brons blev det till Beatrice Taavo på tiden 8h21min42sek.

Övre raden: Anton Gustafsson, Miakel Ekvall, Linus Wirén, undre taden Madeleine Lundell, Kajsa Berg, Beatrice Taavo