Läger på Bosön

Den 26–28 januari genomförde KUL, kommittén för ultradistanslöpning, det årliga landslagsgruppslägret på Bosön med 25 deltagare.

Förutom härlig, men halkig, löpning på Lidingö fick deltagarna lyssna på Lotta Thörn och Karl Avedal, som är ansvariga för ultra- respektive traillandslagen. De beskrev lite mer av hur de jobbar, hur uttagningsprocessen inför mästerskap ser ut.

Idrottspsykologen Arina Ljung föreläste om mental hälsa och Elov Olsson, som nyligen slog svenskt ultramaratonrekord på 100 miles, höll en uppskattad föreläsning. Julius Strömberg och Seth Kirby berättade om initiativet The Ultra Running Research Network och den forskning som bedrivs inom ramen för detta.

Därefter följde intressanta diskussioner om ultra- och traillöpningens kommersialisering och effekterna av det.

Avslutningsvis delade Tobbe Gyllebring, Therese Fredriksson och Elin Hartelius med sig av sina erfarenheter från landslaget. Är du nyfiken på landslagsgruppen och vad som krävs för att få vara med där,  läs mer här

Bild: Mikael Gottberg


Bild: Mikael Gottberg