Styrelsen

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

I kommittén sitter tio ledamöter.

Maria Jansson, Ordförande
Dalkulla i själ och hjärta men bor i huvudstaden sedan 2012. Yrkesofficer och tjänstgör för tillfället på Högkvarteret med myndighetsledningen. Springer alla sträckor men föredrar marathon eller ett dygn.

Stefan Bergsten, kassör
En solskensjoggare som söker närvaron i upplevelsen. Löpningen är ett fantastiskt sätt att ta mig till nuet. Det är just här och nu som allt det magiska händer och det är där som jag trivs bäst med att möta mig själv…

Mats Dänsel
Gillar den sociala biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger samt hemsidan.

Lisa Eneroth
Traillöpare som helst springer sprintdistanser på 50-110 km. Coachad av ultrahunden Eli vars träningsfilosofi går ut på att springa som snabbast där terrängen är som svårast, samt ta alla chanser att bli ordentligt blöt och lerig.

Elin Engström
Gillar allt som har med idrott och prestation att göra. Är aktiv som ultralöpare och har testat flera distanser så som 6h, 100km, backyard, 24h, 6 dagars. 
Gillar ordning och reda och ärlighet och utför även antidopingsuppdrag utöver mitt ordinarie jobb.

Mikael Gottberg
Fembarnspappa, ultralöpare och fysioterapeut från Mölndal. Hittade löpningen som ett substitut till rökning 2012 och är fast i det nya beroendet! 2017 testade jag ultra första gången, då trail, nu tävlar jag främst på 24 timmars men springer mer än gärna även traillopp!

Elin Hartelius
Älskar löpning i alla former och kombinerar 24-timmars runt på bana med traillöpning i skog och fjäll. Ultralöpningens lärdomar och insikter (”ingenting är omöjligt!”, ”du orkar så oändligt mycket mer än du tror” o.s.v.) har format mig även utanför löpningen – och vill jättegärna bidra till att fler får uppleva detta.

Emmy Karnerud

Älskar att springa i skog och berg. Springer gärna lopp, men även njutlöpning ensam eller med andra. Lär massor av löpningen som kan omsättas till övriga livet, till exempel att med lugn, struktur och passion kommer du hur långt som helst. Tränar gärna alternativträning också. Vill inspirera andra att hitta till ultralöpningen.

Laurent Leloup
Behöver vara i skogen och varför gå när man kan springa. Väljer alltid stigen som går uppför och är längst. Jag har sprungit i 30+ år på asfalt och trail alla distanserna (nästan bara trail just nu), mer än 600 tävlingar. Arrangör och engagerad i Trail löpningens utvecklingen på nationell och internationell nivå de senaste 10 år. Min ambition är att Trail löpning ska fortsätta utvecklas och hitta sin plats i förbundet. 

Jonas Wängberg
Ultralöpare från Enköping som gillar att ibland bli riktigt trött. Trivs bäst på en landsväg mitt i natten. Jag tycker det är lika rolig att delta som att arrangera lopp

Övriga personer knutna till KUL:
Lotta Thörn – Övergripande landslagsansvarig samt ansvarig för 100 km landslaget.
Annika Nilrud – Ansvarig 24 timmars landslaget.
Karl Avedal – Ansvarig UltraTraillandslaget.