Styrelsen

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

I kommittén sitter tio ledamöter samt 1 suppleant:

Maria Jansson, Ordförande
Dalkulla i själ och hjärta men bor i huvudstaden sedan 2012. Yrkesofficer och tjänstgör för tillfället på Högkvarteret med myndighetsledningen. Springer alla sträckor men föredrar marathon eller ett dygn.

Stefan Bergsten, kassör
En solskensjoggare som söker närvaron i upplevelsen. Löpningen är ett fantastiskt sätt att ta mig till nuet. Det är just här och nu som allt det magiska händer och det är där som jag trivs bäst med att möta mig själv…

Clara Viklund Borg
Älskar all form av fysisk aktivitet och vill hjälpa andra att vara fysiskt aktiva i mitt arbete som fysioterapeut. Löpning är min ventil i livet och jag är bättre på att springa länge än snabbt och då passar ultra utmärkt dessutom är jag sjukt envis.

Mats Dänsel
Gillar den sociala biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger samt hemsidan.

Lisa Eneroth
Traillöpare som helst springer sprintdistanser på 50-110 km. Coachad av ultrahunden Eli vars träningsfilosofi går ut på att springa som snabbast där terrängen är som svårast, samt ta alla chanser att bli ordentligt blöt och lerig.

Mikael Gottberg
Fembarnspappa, ultralöpare och fysioterapeut från Mölndal. Hittade löpningen som ett substitut till rökning 2012 och är fast i det nya beroendet! 2017 testade jag ultra första gången, då trail, nu tävlar jag främst på 24 timmars men springer mer än gärna även traillopp!

Elin Hartelius
Älskar löpning i alla former och kombinerar 24-timmars runt på bana med traillöpning i skog och fjäll. Ultralöpningens lärdomar och insikter (”ingenting är omöjligt!”, ”du orkar så oändligt mycket mer än du tror” o.s.v.) har format mig även utanför löpningen – och vill jättegärna bidra till att fler får uppleva detta.

Laurent Leloup
Behöver vara i skogen och varför gå när man kan springa. Väljer alltid stigen som går uppför och är längst. Jag har sprungit i 30+ år på asfalt och trail alla distanserna (nästan bara trail just nu), mer än 600 tävlingar. Arrangör och engagerad i Trail löpningens utvecklingen på nationell och internationell nivå de senaste 10 år. Min ambition är att Trail löpning ska fortsätta utvecklas och hitta sin plats i förbundet. 

Jessica Swärd
Långlöpande tandsköterska från Göteborg som började springa efter tredje och sista barnet med ett syfte : att komma hemifrån och få vara ifred.
Fastnade för platta och långa asfaltsturer och för känslan av hur otroligt bra man mår av detta. Sen är det såklart alltid kul att se att hård träning lönar sig på tävlingarna.

Jonas Wängberg
Ultralöpare från Enköping som gillar att ibland bli riktigt trött. Trivs bäst på en landsväg mitt i natten. Jag tycker det är lika rolig att delta som att arrangera lopp

Övriga personer knutna till KUL:
Lotta Thörn – Övergripande landslagsansvarig samt ansvarig för 100 km landslaget.
Annika Nilrud – Ansvarig 24 timmars landslaget.
Karl Avedal – Ansvarig UltraTraillandslaget.