Förändringar i landslagsledningen

Annika Nilrud har varit en del av landslagsledningen i flera år och har nu valt att kliva av. Annika har fina meriter som löpare i landslaget bland annat från 2015 med individuellt EM-brons samt såväl EM-guld som VM-brons i lagtävlingen. Som landslagsledare har hon arbetat fram en modell för supporten som är i absolut toppklass i världen och som inspirerar många andra nationer. Den svenska supporten har utrustning och en genomtänkt strategi för att kunna ge de svenska löparna det bästa möjliga stödet under de internationella mästerskapen tack vare Annikas erfarenhet och engagemang.

– Annika är en stor del i uppbyggnaden och utvecklingen av det svenska landslagsarbetet inom ultralöpning. Hennes avtryck är unikt och vårt samarbete har varit otroligt givande, säger landslagsansvariga Lotta Thörn. 


Foto: Henrik Roos

Nytt namn i landslagsledningen blir Joacim Martinsson Rikner, som från 2025 tar över lagledarrollen för 100km-landslaget medan Lotta Thörn går över och blir lagledare för 24h-landslaget. Lotta Thörn är fortsatt huvudansvarig för ultralandslagen och är även kvar som lagledare för 100 km under innevarande år och på VM i Indien. 

Joacim Martinsson Rikner har lång erfarenhet inom ultralöpning och har bland annat ett SM-brons på 100 km från 2018. Han är väl känd inom ultralöpningen, bland annat som tidigare tävlingsansvarig för Personliga Rekordens Tävling (PRT). Joacim Martinsson Rikner kommer att vara en del av landslagsledningen på VM i Indien innan han går in specifikt i rollen som lagledare.

– Joacim kommer in i landslagsledningen med en bred erfarenhet och ett särskilt intresse för 100 km. Jag ser fram emot vårt samarbete inför kommande mästerskap, säger Lotta Thörn.  


Foto: privat