RM i ultratrail och SM 100 km

Nästkommande helg kommer både SM i 100 km och RM i ultratrail att avgöras. Den 6 juli är datumet!

SM 100 km
SM på 100 km arrangeras i år av Hälle IF och kommer gå av stapeln i Ljungskile. Banan är 5 km och ska således löpas 20 varv. Underlaget består av asfalt och grus. Ett 70-tal löpare är anmälda varav många springer SM-klassen.

Benjamin Åberg, Hälle IF,
P
åverkar vädret banans utseende på något sätt, är den vindkänslig, kuperad?
​Stora delar är lättlöpt, lite små backar på några ställen men i övrigt lättlöpt. Banan ligger längs kusten i Ljungskile så löparna får en fantastisk fin bana där de springer stora delar längs vackra Ljungskileviken med utsikt över havet. Ofta ligger vinden på från sydväst och då får de enbart en kilometer i motvind, andra delar täcks av berget som de springer runt. Så med lite tur så kan det bli fantastiska förhållanden! 
Ser ni några toppkandidater?
​”Hemmalöparen” och fjolårsvinnaren Linus Wirén springer vilket är kul för oss som arrangörsklubb, sen springer Elov Olsson som har sprungit en bra bit snabbare än Linus på just 100km. På damsidan är det flera intressanta namn med Frida Södermark på start och Lisa Ring, Lisa som sprungit VM i marathon är ju en spännande start. Therese Fredriksson springer som var trea ifjol och Sandra Lundqvist debuterar på 100km, nybliven Hällelöpare. 
 
Det kommer inte finnas någon livesändning av loppet men däremot ska det eventuellt gå att få till att målgång och prisutdelning sänds på Hälles instagram: @halle_if 

Vill du vara med och springa är det inte försent. Det går att efteranmäla sig på plats.

Inbjudan till SM

RM Ultratrail
Riksmästerskapet i ultratrail arrangeras i år av Genarps IF. Banan är 55 km med 1200 höjdmeter.
I dagsläget är det 55 anmälda, 15 kvinnor och 40 män varav 28 som springer för en SFIF klubb.
En av toppfavoriterna på herrsidan är Julius Strömberg (Hälle IF) och 2 utmanare från IF Malmö lop: Peder Enoksson och Oskar Henriksson.
Julius vann för en dryg månad sen norska mästerskapen i ultratrail.
På damsidan finns bla 3 starka löpare, Colette Coumans som precis kom 3a på Mozart 100, sedan Mervi Heiskanen (Aktivitus SC) och Lisa Eneroth (Malmö lop IF)
Äldsta löpare på startlinjen är Magnus Bergh född 1949!

Banan är just nu ganska torr i skogen, vilket ger en snabbare bana med trixiga partier.
Även här går det att efteranmäla sig, men bara fram till dagen innan start.

Inbjudan RM Ultratrail

Text: Sandra Lundqvist

reddit