Kust till kust, Sundsvall till Trondheimsfjorden

Läsarbidrag från Per Johansson

Det var en vecka sedan som jag snabbt bestämde mig för att springa från ”kust till kust”. Ungefär som Forrest Gump, om ni minns. Packade en liten ryggsäck med det mest nödvändiga. Sprang sedan först hemifrån ned till Sundsvalls hamn och doppade mig i Bottenviken. Sedan tog jag på mig skorna igen och började springa västerut med målet att hoppa i Trondheimsfjorden och Norska havet.

I går kl. 19 efter ca 45 mil kunde jag vada ut i fjorden! Det var såklart lite slitsamt vissa dagar att springa med ryggsäck efter mestadels asfaltvägar. I snitt har jag väl sprungit runt 6 mil per dag. Har ändå kunnat ta det lugnt och njuta av naturen. Även stannat och fikat i några byar här och var. Trots att jag stank av ingrodd svett så kom folk fram och ville tala löpning med mig.

Från början trodde jag att det skulle gå att sova under en gran i skogen på nätterna, men det var för kallt. Värmeböljan från veckan innan var över. Fick ta in på några olika B&B i samhällen jag passerade.
Ett annat problem vissa dagar var att få i sig tillräckligt med kalorier. För att minimera vikten bar jag inte med mig mycket mat och aldrig dryck. Drack när jag passerade bensinmackar, fik och butiker osv. Ibland för långt mellan ställena så man blev ordentligt hungrig.
En favorit när jag passerade en Coop-butik var att köpa deras 800-1000gr burk med potatissallad och vräka i mig. Det räddade några dagar.
Ja, det var det! Jag tog mig i alla fall fram! Idag börjar en ny vecka och det där är historia som vi som lever i nuet brukar säga.

Text och bild: Per Johansson