Udda ultra

Arrangörerna bakom årets Cup i Backyard kommer nästa år ha en cup i Udda ultra. Det blir cup där man räknar bästa 6h, bästa Backyard och avslutar med 24h.

Bakom arrangemanget står Ola Nordahl och IF114 Sport.

Varför kallas ni Udda Ultra?
Vi tyckte det passade med udda ultra för våra arrangemang 2020. Det gick att få till dessa det kommande året och det blir nu vi kan genomföra dom, det kanske aldrig blir möjligt igen. Kul att testa något nytt.

Loppen som ingår i cupen är Marieberg Galleria 6h den 5 januari. Ett 6h inomhus på köpcentret i Marieberg innan butikerna öppnar.
Den 30 april arrangeras Svampen 6h för första gången. Loppet går längst upp på vattentornet Svampen i Örebro. Varvet är endast 93 meter!
Den 21 maj blir det Örebro Backyard Ultra och den 1 augusti Säfsen Sommarbackyard.

Den 3 oktober arrangeras sen Örebro 24h med en hemlig bana som kommer avslöjas 24h före start. Banan är 1 km och går på grusunderlag.

Den 20 november arrangeras också Spökultran! En ultra med ett hemligt upplägg som man kan genomföra på sin egen hemmaplan. Det kommer mer vara som en träningstävling och kommer inte ingå i cupen.
Deltagarna får regler två timmar innan start men behöver avsätta tid för detta från fredagskvällen kl 20.00. Fina priser utlovas!

Läs mer på hemsidan

Text: Sandra Lundqvist

reddit