KUL version 2

Kommitten för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott. Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap. Vi har uppnått mycket av detta. 2009 samlades KUL och skrev en vision för svensk ultradistanslöpning (länk till denna kommer inom kort). Mycket av det som står i visionen har vi uppnått, och KUL står fortfarande bakom den.

KUL har hela tiden varit en fristående organisation som har och har haft ett nära arbete med SFIF, svenska ultradistanslöpare och arrangörer. Denna organisation står nu vid ett vägskäl. Hur framtiden ska se ut får vi skapa tillsammans. En framtida organisation kommer att behöva engagerade personer som brinner för att arbeta med frågor om svensk ultradistanslöpning. Är du den personen? Svensk ultradistanslöpning är än så länge en oslipad diamant och förvaltas den rätt kan Sverige bli det land som visar hur ultradistanslöpning kommer att se ut i framtiden. Förutsättningarna för detta finns! Hör av dig om du har frågor och om du vill arbeta med den svenska framtida ultralöpningen. Info@ultradistans.se