Svenskt rekord, världsrekord och klarad indikativ gräns till VM på PRT!

I fredags drog Personliga rekordens tävling igång i Växjö. Fredagens tävling bestod av 100km där debutanten Niklas Henningsson gjorde ett riktigt bra lopp då han gick i mål på 7h17min och  vann.  På damsidan gjorde Matilda Gend ett väldigt jämnt lopp och sprang i mål som segrarinna på ett personbästa på 8h22min.

På lördagen var det dags för 6h, 12h och 24h loppet att dra igång. Lina Carlsson som representerade Sverige i VM 100km i somras gjorde debut på 24h. Efter 12h hade hon slagit svenskt rekord på 12h med distansen 133.012km. Trotts att hon hade ett väldigt fint och lätt steg hela tiden så var hon trött efter dessa 12h och valde att kliva av. Louise Kjellsson som sprang EM 24h för några månader sedan sprang i mål på strax över 230km vilket gjorde att hon klarade den indikativa kvalgränsen för VM 24h som går i Taiwan nästa vinter. Tvåa  kom våran OCR 24h drottning Linda Pilerud på över 215km vilket är ett personbästa med över 27km. Trea kom Therese Fredriksson som hade ett tufft lopp, men trots det höll hon ut och samlade ihop över 207km.

På herrsidan visade Alfons Enell att även ungdomar är att räkna med på 24h. 18år gammal och över 207km vilket ingen tonåring gjort innan i världen. Detta gav honom en fin 3:dje plats. Tvåa på herrsidan kom norsken Magnus Thorud på över 210km. Etta placerade sig Magnus Högfeldt som genom att ta sig över 220km.