Uttagningskriterier till 24h VM 2023 klara!

Nu är uttagningskriterierna till VM i 24-timmars 2-3 december 2023 i Taiwan klara och publicerade på:

https://www.friidrott.se/tavling-landslag/elit-landslag/kriterier-uttagningar/ultra-trail/?fbclid=IwAR1CwlkxYmsGP9iGNn–M9icLOZPHI9lePOhya8u4vmy8nM2_X5AKWHp55k#VM24

De indikativa kvalgränserna har spetsats till sedan EM i Verona på såväl dam- som herrsidan. Den ovanligt stora höjningen beror dels på sportens utveckling, dels på att nästa mästerskap är ett VM istället för ett EM som i år. Vad gäller uttagningsdatum så görs den första såväl som den slutliga uttagningen lite tidigare än normalt. Skälet är att mästerskapet går av stapeln först i december, vilket ger oss en välkommen möjlighet att ta ut truppen lite tidigare utan att minska möjligheterna till kvalificering på svenska lopp. Vi ser verkligen fram emot att följa alla 24-timmarslöpares framfart under både kval och mästerskap. Det har blivit fantastiska svenska 24-timmarsresultat under 2022 och vi ser fram emot 2023 med stor spänning!

Vi vill även passa på att slå ett slag för SM i Växjö den 29:e april. Hoppas vi ses där och att det även i år leder till flera uttagna löpare!

Hälsningar, Annika Nilrud, lagledare 24-timmars Lotta Thörn, övergripande landslagsledare för ultra