Kommittén

ud_sfif

Svenska Friidrottsförbundets kommitté för Ultradistanslöpning (KUL) skapades vid ett möte i Trollhättan 2006 med den uttalade målsättningen att ge svensk ultralöpning det utrymme som det förtjänar i svensk friidrott.

Detta innebär att vi ska ha officiella mästerskap och rekord för 100km och 24-timmarslöpning, samt att vi ska ha svensk representation vid internationella mästerskap.

I kommittén sitter nio ledamöter:

JohanSkäggJohan Steene, ordförande.

Personlig beskrivning: Jobbar på kontor under dagarna, joggar gärna övrig tid. Springer gärna långa lopp. Tränar kort men ofta. Jag vill behålla löpningen som en del av livet tills det är slut. Då måste man vara noga med att det är kul!
Kontakt: johan (a) ultradistans.se

fredrikelinder2008Fredrik Elinder, statistik

Personlig beskrivning:
Kontakt: statistik (a) ultradistans.se
janneJan-Erik Ramström, kassör

Fd storrökare som skulle börja med triathlon men halkade ner i ultraträsket. Tävlar främst på långa tidslopp på rundbana men älskar stigen. Kommer främst syssla med i kommittén: kassör och kontakt för KUL-helgen.Kontakt: info (a) ultradistans.se
AndreasFalkProfilAndreas Falk, ledamot och Landslagsansvarig

Jag springer mycket och långt. Jag springer för att det får mig att må bra och jag tävlar gärna på långa lopp för att jag tycker om att bli trött. Riktigt trött.
Jag vill utforska var gränsen går. Hur trött jag kan bli. Har inte hittat gränsen ännu….

ultraMats Dänsel, ledamot
Gillar den social biten med att springa långsamt, långt och länge. Fixar gärna läger, resor och långturer. Kombinerar löpningen med simning. Har hand om Landslagsgruppens samlingar och läger.
Sandra Lundqvist, ledamot
Tycker om att springa, långt och länge.
Kontakt: info (a) ultradistans.se
ingasarahProfilInga-Sarah Lindholm, ledamot

Jag har sportat mycket och provat det mesta men alltid haft löpning som absoluta favoritgren. Jag har sprungit allt från fem kilometer till en mara men 2009 fick jag upp ögonen för ultralöpning.

Det jag vill, genom KUL är att erbjuda helgläger och en-dags
workshops för att ge en möjlighet för vanliga löpare att få tillfälle
att utveckla sin löpning med sikte mot ultradistanser.

img_0002Ferike Pasthy, ledamot

Nyligen hemkommen till Sverige efter ett antal år utomlands. Och har slutat jobba. Efter ca 60 marathonlopp, när man inser att man inte blir snabbare med åren,  så blir motivationen att springa längre och fokusera på ultra. Både vad gäller träning såväl som att bidra med administration och arrangemang.

StinaSvenssonProfilStina Svensson, ledamot

Jag gillar att springa. Långt och mycket. Steget till att hamna i ultragänget var med andra ord ganska naturligt, även om det togs nyligen. Och jag ångrar inte att jag tog det. En ny dimension till löpningen att få hänga med trevliga och välkomnande människor som snöat in på samma intresse.

 

Övriga personer knutna till KUL:

Carina Borén  (Tävlingskalenderansvarig)

 

Ultradistans1.pngUltradistans1.png