Nytt från IAU om rekord

LOGO_IAU_normal_JPEGIAU ändrar sina regler för ultramaratonrekord

IAU noterar world best performances (WBP) på 50 km, 100 km, 100 engelska mil, 1000 km, 1000 engelska mil, 6 timmar, 12 timmar, 24 timmar, 48 timmar och 6 dagar. Sedan lång tid har WBP noterats för tre olika
underlag/betingelser: Bana (track), väg (road) och inomhus (indoor). Det har dock inte funnits något rationellt argument till att särskilja dessa tävlingsformer. IAU har därför beslutat att från och med 1 januari 2015
enbart föra en lista över den allra bästa prestationen, oberoende av underlag eller om man har tak över huvudet eller inte. De tidigare underlagsberoende listorna över WBP frystes 31 december 2014 och kommer inte att uppdateras framöver.

KUL har varit en föregångare i denna fråga och noterat en enskild lista med underlagsoberoende svenska (och nordiska) ultramaratonrekord sedan 1
maj 2012.