Var med och utveckla ultralöpningen

500Det är dags att välja nya ledamöter till Kommittén för Ultradistanslöpning, KUL – vet du någon som vill vara med?

Vad behöver svensk ultralöpning för att komma fram i ljuset ännu mer?

Hur får vi fram de bästa löparna som kan visa toppresultat i stora mästerskap?

Det är några av de stora frågeställningarna som KUL arbetar med, och nu behöver kommittén förstärkning.

KUL är en kommitté under SFIF, och arbetar för att stärka ultradistanslöpningens plats inom friidrotten.

Den största delen av detta arbete handlar om att säkerställa att det finns svenska löpare som kvalificerar sig för ett svenskt landslag som sedan presterar bra på de internationella mästerskapen. Verktygen för detta arbete är bl a SM på 100 km, RM på 24 timmar, KUL Landslagsgrupp, antidopingarbete, lägerverksamhet, statistikinsamling, informationsspridning och samverkan med arrangörer och aktiva inom sporten, nationellt och internationellt.

För att bli vald som ledamot i KUL behöver du tillhöra en SFIF-ansluten klubb/förening. Att ultralöpning ligger dig varmt och hjärtat är så klart ett stort plus. Kommittén sammanträder ca 4 gånger per år, och har utöver det kontinuerligt samarbete med aktiva löpare, klubbar, SFIF och lopparrangörer, m.fl. Vi försöker även vara representerade i anslutning till SM 100 km och RM 24 timmar. Under 2014 har KUL arbetat aktivt med att ta fram riktlinjer för hur kommittén ska arbeta framgent och med vilka frågor.

Nominera genom att skicka förslag på personer till valberedning (a) ultradistans.se

Läs mer i följande brev:

Informationsbrev KUL 20150107