Snabba frågor till Andreas Falk, segrare TEC 100 Miles

IMG_04052

KUL: Varför springer du ultradistanser? Och varför TEC?
Andreas: Jag springer ultra för att jag gillar att pressa mig. Att befinna mig långt utanför bekvämlighetszonen. Länge. Framförallt tycker jag om att springa.
TEC valde jag i år för att jag gillar det loppet. Dels för banans skull men också mycket för att det är ett otroligt trevligt lopp. TEC är idag ett av Sveriges stora ultralopp med stort startfält och det är ett bra lopp att mäta sig mot andra duktiga löpare på.

KUL: Hur förberedde du dig inför loppet? Mentalt och träningsmässigt?
Andreas: Mentalt var jag från det att jag bestämde mig för att köra loppet inställd på att vinna. Jag har två andraplatser sedan tidigare och nu ville jag kliva upp ett snäpp på pallen. Träningsmässigt har jag ökat min dos med ett antal mil per vecka sedan november månad.

KUL: Vilka praktiska förberedelser är viktiga för dig? Kläder? Skor? Mat? Support?
Andreas: Även om jag är extremt lättsupportad så är min support viktig för mig. Där fick jag med väldigt kort varsel planera om inför TEC i år då min planerade support blev fast på en flygplats i USA. Mina två pacers fick växelköra som support. Jag lägger stor vikt vid min kost inför lopp och ser till att min kropp är redo för många timmar med lite input av energi. Under loppet går jag enbart på sportdryck och gel.

KUL: Vilken var den största dippen under loppet? Om du hade någon…
Andreas: Hade ingen dipp eller svacka. Kroppen svarade oerhört bra och magen höll sig i form hela tiden.

KUL: Beskriv en tanke som återkom många gånger… Hade du ett mantra?
Andreas: Aldrig mera tvåa.

KUL: Vilken var den största känslan under loppet?
Andreas: När jag med 500 meter kvar inser att jag kommer att vinna. Och när jag på mållinjen får krama båda mina pacers och bara vråla!

KUL: Vad blir nästa utmaning tävlingsmässigt? Hur laddar man om efter en sådan prestation? Vad är nästa mål?
Andreas: Har inget mål satt i närtid, letar efter ett lämpligt lopp. I augusti springer jag 48 timmars med målet satt på det svenska rekordet.

Fantastiskt bra joggat Andreas! Grattis och lycka till med rekordjakten!