Snabba frågor till Daniel Nilsson, segrare 50 Miles TEC

 

IMG_04772

KUL: Grymt bra sprunget i Täby Daniel! GRATTIS! 
Daniel: Tackar det var en bra prestation men ingen superprestation. Tror att jag har mer att ge vid riktig fullträff och formtoppning. Jag slog mitt eget banrekord med endast 31 sekunder satt år 2010 även om banan var svårare i år.

KUL: Varför springer du ultradistanser? Och varför TEC?
Daniel: Jag gillar utmaningar i allmänhet och löputmaningar i synnerhet. Jag har skaplig talang för längre distanser. Jag gillar att tävla.

KUL: Hur förberedde du dig inför loppet? Mentalt och träningsmässigt?
Daniel: Jag tränar så mycket löpning som möjligt utan att ta för stora risker och bli skadad och kompletterar med alternativträning, läs rullskidor och cykling. Inga mentala förberedelser. Varje dag är en utmaning med två aktiva barn!

KUL:Vilka praktiska förberedelser är viktiga för dig? Kläder? Skor?
Daniel: Skor kör jag ett par av de fem som jag använder på träning. 4 traditionella, lite ”tyngre” skor och så ett par HOKAs som alterneras. Klädvalet var självklart då det var varmt, shorts och t-shirt. Gillar inte linne. Jag hittade bara ett par shorts med ficka för mobiltelefon. Då jag inte fick tag i den nya t-shirten från New-Line med Studenternas emblem så valde jag min första utslitna New-Line från 1999. Den blev kommenterad för ett stort hål där bak i ryggen. Jag har inventerat och jag har 45 stycken funktions t-shirts…

KUL: Vad gäller för mat och dryck?
Daniel: Jag hade blandat tre sportdryck om 35 cl med 15-procentig koncentration och hade med mig en gel. Jag drack arrangörens sportdryck 3 muggar varje gång vid övriga 4 tillfällen förutom 2 salta kex vid ett tillfälle.

KUL: Vilken var den största dippen under loppet?
Daniel: De sista 3 kilometrarna förlorade jag nästan 2 minuter på kramp i magen och det blev till att spy vid målgång…

KUL: Beskriv vad du tänkte på under loppet.
Daniel: Jag tog det lugnt och tänkte på lite allt möjligt här i livet. Njöt av det fina vädret.

KUL: Vilken var den största känslan under loppet?
Daniel: Det var trevligt vid Rönninge by. Funderade på att ta dit familjen efter Täbyloppet i slutet av maj som går vid Skavlöten vid 5km-passeringen. Båda barnen kan också vara med i det loppet. Det var lyckat förra året. Sonen William blev kompis med en kille som han delade segern med i knatteloppet och som han tampades med vid ytterligare två tillfällen förra året.

KUL: Vad blir nästa utmaning tävlingsmässigt? Hur laddar man om efter en sådan prestation? Vad är nästa mål?
Daniel: SM 100 km i Uddevalla nästa helg! Tycker egentligen inte det var någon speciell prestation sett till gamla meriter och träningsdagbok. Inga problem att ladda om. Benen känns ganska bra. Det blev 30 kilometer idag (15 april) i kuperad terräng, Stackedala Tollarp/Skåne.

Lycka till på SM Daniel! Hoppas du får fatt på en ”Studenterna”-tröja tills dess.