Kerstin Rosenqvist vann GL3D

Kerstin och tävlingsledaren/arrangören Shane Ohly. Foto: Ian Corless (Talk Ultra).
Kerstin och tävlingsledaren/arrangören Shane Ohly. Foto: Ian Corless (Talk Ultra).

“Kerstin Rosenqvist gjorde en mycket fin prestation i de engelska bergen den gångna helgen och tog hem damsegern i den tuffa elitklassen i den tre dagar långa mountain marathon tävlingen Great Lakeland 3Day, totalt 130 km och över 7000 höjdmeter i västra och centrala delen av Lake District. Därmed försvarade Kerstin titeln från förra året och i år blev hon dessutom 3:a totalt! Årets prestation är särdeles imponerande med tanke på väderförhållanden med kuling (stormbyar på bergstopparna), regn, snö, hagel, dimma och så lite solsken på sista dagen.

Jag och Kerstin sprang ihop i år liksom förra året. Navigeringen fungerade väldigt bra i år, utöver att vi var “lost in the mist” efter bergstoppen Glaramara, men vi var inte ensamma om det. Där var det tufft för många och lyckligtvis stötte vi på ett rutinerat engelskt par som hade GPS. Årets upplaga var särskilt tuff med tanke på rådande väder och det var många som halkade ner från elit-banan till A, B eller C eller helt enkelt valde en “lättare” bana med färre kontroller.”

Ni hittar mer info om GL3D på: http://www.greatlakeland3day.com/results/

//Niklas Holmström