Loxodonta Borlänge Ultra 6h

Den sista lördagen i mars gick det tredje Loxodonta Borlänge Ultra 6h av stapeln i ett strålande vårvarmt väder. Solen sken från en blå himmel och de 119 startande njöt inte bara av vädret utan också av löpningen på den lättsprungna banan. Det var många som aldrig startat något ultralopp förut som tog chansen att prova på. Och inte mindre än 105 stycken klarade maraton-distans eller längre.

Segrade i herrklasen gjorde suveräne Daniel Nilsson, FK Studenterna, med sina 82 456 meter var så när som på nio meter på väg att slå förra årets segrare Jonas Svensson. Tvåa kom blott 21-årige Niklas Gunne tävlandes för IFK Mora som med 76 459 meter slog sitt eget rekord med 1,7 km. Niklas som för övrigt vann Karlstads 6-timmars bara några veckor tidigare. Trea blev normalt traillöpande Niklas Holmström från Torshälla med 74 274.

På damsidan vann Maria Edstedt, Neptun Masters, också hon i överlägsen stil med 64 372 meter. Tvåa kom den gamla storlöparen Maria Sollerman, numer tävlandes för Turebergs FK, med 61 759 meter. Mest förvånade men glada pristagaren var nog damernas trea, Elsa Djärv, Rembo IK, som sprang 57 089 meter.

Arrangerande klubb, Borlänge LK, gratulerar alla till fina insatser.