10-årsjubilerande Skövde 6-timmars

Ett populärt ultradistanslopp i Sverige är Skövdes 6-timmars som har blivit ett startskott för den svenska ultralöparsäsongen. I år genomfördes den 10de upplagan av detta lopp och Team Ultrasweden lyckades locka över 200 deltagare till Boulongerskogen den 8 mars. Vi fick också ett resultat som visar på en signifikant trend i ultradistanslöpning, nämligen att damerna preseterar riktigt bra på långa distanser och där totalsegraren blev Sophia Sundberg (Väsby IK) som segrade på fina 76584 m och var därmed över 1 km före herrsegraren Lars Emanuelsson (AXA SC Katrineholm) som kom 75383 m.

Andra och tredje-platsen i damklassen togs av Sandra Lundqvist (Team Ultrasweden) med 70379 m och Bethany Thompson (Klubblös) med 67711 m. I herrtävlingen kom Johnny Hällneby (Pace on Earth) på andra plats med 72132 m och Rasmus Oderud (3660.se) på tredje plats med 71799 m.
Stort grattis till alla som genomförde den 10de upplagan av Skövde 6-timmars och till Reima Hartikainen som står som tävlingsledare för detta fina ultradistanslopp.