Ny styrelse för Ultradistans

Från tre styrelsemedlemmar till åtta. Det blev effekten av Ultradistans årsmöte den 19:e mars som hölls på Actic i Kista,  norr om Stockholm.

Styrelseledamöterna Kristina Paltén och Maria Viberg avgick enligt egna önskemål. Sittande ordförande Johan Steene är kvar och valdes om till ordförande. In i styrelsen valdes även kassör Jan-Erik Ramström och statistikansvarige Fredrik Elinder. De har båda arbetat länge med sina respektive uppdrag men har inte tidigare suttit i styrelsen.

De övriga som valdes in i styrelsen var Stina Svensson, Ferike Pasthy, Jessica Fremnell, Mats Dänsel och Andreas Falk.

– Det blir jätteroligt att jobba vidare med föreningen Ultradistans. Vi har oerhört många områden att ta tag i eftersom vi vill arbeta för både motionärer, arrangörer och elitsatsande ultradistanslöpare, säger ordförande Johan Steene.

Ett av föreningens viktigaste områden är informationsinsamling och nyhetsförmedling med fokus på svenska äventyr, upplevelser, lopp och resultat. Föreningen för även statistik vad gäller svenska resultat i ultradistanssammanhang och ser även till att ha en tävlingskalender över svenska ultradistanslopp. Ultradistans och KUL anordnar även lägerverksamhet för elitsatsande löpare samt den så kallade KUL-helgen som vänder sig till alla typer av löpare.

Föreningen vill vara ett stöd för landslagsledningen kring grenutveckling, i kontakten med utövare och i samband med mästerskap. Ultradistans vill även vara ett stöd till arrangörer vad gäller till exempel regelverk, antidopingarbete och bansträckningsfrågor med mera. Ambitionen är att kunna vara Svenska Friidrottsförbundet behjälpliga när det gäller att tidigt hitta bra arrangörer för mästerskap.

– Årets verksamhet kommer dock att handla mycket om att fortsätta arbetet med att lägga fast de rutiner som behövs för ett livskraftigt och demokratiskt Ultradistans. Vi tycker så mycket om löpningen och vi vill gärna få fler att upptäcka den, säger Johan Steene.