Loxodonta 6h resultat

Årets upplaga av Loxodonta Borlänge Ultra 6h, det femte i ordningen, blev en rafflande tävling på Sportfältet i Borlänge, där ingen vid slutskottet kunde vara oberörd. Det skriver Laila Öjefelt, Borlänge LK, till Ultradistans.se.

Hela publiken gjorde sitt bästa för att lyfta fram herrsegraren till stordåd på den snabbsprungna banan.

Tävlingen hade för löparna nästan ett perfekt löpväder som möjligen stördes en liten stund av lätt regn och en del vind. För publiken var det onödigt kallt. Men 37 damer och 86 herrar kom till start. Till arrangerande Borlänge LKs glädje kom också allt från glada nybörjare till supertaggade och seriösa elitlöpare. 

Och det blev en galen tillställning där det svenska rekordet på herrsidan till slut blev slaget med 200 meter. André Rangelind, IF Göta, sprang sig inte bara in på Sverige-toppen utan tog med sin segerdistans 90,200 kilometer också världsårsbästa (hittills). 

Personliga rekord och riktigt bra distanser fick också tvåan (förra årets vinnare) Jacob Reunanen, Mikkeller running club, 86,400 kilometer, vilket är den femte bästa svenska distansen genom tiderna, och trean Karl Rönnby, Enhörna IF, 81,05 kilometer. 

På damsidan vann Madeleine Wennberg, Gävle, med 65,18 kilometer. Två blev Sofie Ferrari, som i sin ultradebut sprang 62,50 kilometer. Trean Therese Eriksson, Tumbleteam, klarade även hon den magiska 60 km gränsen med sina 60,12 kilometer. 

  

Text: Laila Öjefelt, Borlänge LK

En kommentar

Kommentarer är stängda.