Bjud in till en födelsedagsultra

Vad gör man för att fira att man fyller jämnt och inte är den där personen som gillar middagar och fester? Man bjuder så klart in till en födelsedagsultra! Det var i alla fall vad Annelie Olausson, hemmahörande i Skövde men för tillfället även i Stockholm, gjorde när hon fyllde 45 år. 

  

– Ultralöpning är så mycket mer än bara tävlingar och arrangerade sociallöpningar. Det kan också vara ett sätt att fira, och ett sätt att lära känna någon, under rörelse och med gott om tid till förfogande, säger Annelie Olausson.

  
Målet med en födelsedagsultra är att springa så många kilometer som man fyller. Det är alltså inte vem som helst som kan bjuda in. Det kräver sin ålder så att säga. Har man tillräckligt många likasinnade vänner så är sannolikheten stor att man får sällskap. 

  
– Under min födelsedagsultra på 45 km höll vi på i totalt nästa nio timmar inklusive alla fikaraster som ibland blev timslånga. Vi som var med fick nästan 2,5 timmes egen taltid. När hade man det sist? Inga avbrott av telefoner eller mail, säger Annelie.

Kanske är en födelsedagsultra,  enligt Annelies lugna koncept, den ultimata vägen in för de som ännu inte sprungit ultra? 

  
Läs mer om Annelies födelsedagsultra.

Vad har du själv på gång?
Skriv till nyhetsredaktion (at) ultradistans.se