Andreas Falk – ny landslagsgruppsansvarig

Andreas Falk tar över uppdraget som landslagsansvarig efter Kristina Paltén. I sitt uppdrag kommer han se till att blanda den enkla kärleken till löpningen med ett elitfokus att ta medaljer.

ansiktsbild på Andreas Falk tagen i halvprofil. Andreas bär t-shirt med ett linne ovanpå. Bilden ser ut att vara tagen i samband med tävling.
Andreas Falk. Foto: privat


Vem är Andreas Falk? 

Jag har sprungit ultralopp sedan år 2000 och har sprungit de flesta typer av ultralopp. Allt ifrån 50 km till 4500 km. Jag har vid flera tillfällen representerat Sverige vid mästerskap såsom EM och VM i 24 timmarslöpning.

Jag har sett ultralöpningen växa i Sverige från någonting som var udda och extremt till det vi har idag. Erkända landslag som tar topplaceringar på mästerskap och en tävlingskalender inom riket som är fantastisk.

Jag har hela tiden haft ett delat fokus på min löpning. Dels så har jag hela tiden haft en drivkraft att pressa mig själv för att se hur bra jag kan bli men jag har också en väldigt stark kärlek till löpningen som inte har någonting med en tävlingsarena att göra.

Jag har under många år tränat och coachat löpare på alla nivåer. Allt ifrån de absolut bästa till glada amatörer.

Hur ser du på uppdraget som ansvarig för landslagsgruppen?

Min ambition och vilja är att vara med och lyfta svensk ultralöpning. Jag vill att våra landslag blir ännu bättre och tar ännu fler medaljer. För att göra detta måste vi våga satsa på dem som är riktigt bra och ge dem det stöd de behöver. Vi måste också satsa på lovande talanger och de löpare som är villiga att verkligen satsa på att bli riktigt bra men som inte riktigt är där ännu. Där ser jag landslagsgruppens uppgift. Att fånga upp dessa löpare och att ge dem knuffar och förutsättningar att ta nästa steg.

Jag kommer i mitt uppdrag som ansvarig för landslagsgruppen se till att blanda den enkla kärleken till löpningen med ett elitfokus att ta medaljer.

Du håller som bäst på att planera ett landslagsläger – berätta! 

Höstens landslagsgruppsläger blir i en annorlunda form. De som väljer att delta tar sig an hela Roslagsleden med minimal support.

Vi kommer att springa under tre dagar i slutet av augusti längs Roslagsleden norrut med start i Danderyd och övernatta i tält. Det blir sammanlagt 188 km och jag räknar med att vi springer cirka  5-6 timmar dag ett, 8-9 timmar dag två och 7-8 timmar dag tre.