Spartathlon

Igår kl 6.00 gick starten för det mytomspunna Spartathlon. 246 km från Athen till Sparta. Ett tufft och brutalt lopp med en maxtid på 36 timmar.
8 svenskar stod på startlinjen.
Ken Hakata, Tobias Lundgren, Ivan Bretan, Fredrik Engdahl, Tommy Tedelund, Linda Bengtsson, Rikard Hallgren och Alexander Nikolaidis-Andersson.

Loppet är baserat på legenden om Feidippides som ska ha sprungit sträckan innan slaget vid Marathon år 490 f.Kr. för att hämta hjälp från Spartanerna. Denna löptur ska ha tagit Feidippides en och en halv dag. Spartanerna ska ha sänt förstärkningar, men dessa kom fram först efter att slaget var avgjort.

1982 beslöt sig fem RAF-officerare för att testa om det var möjligt att springa sträckan så snabbt som Feidippides påstås ha gjort. Tre av officerarna lyckades springa hela sträckan inom tidsramarna, och året därpå arrangerades loppet officiellt för första gången, med en maxtid på 36 timmar. (källa: Wikipedia)

Ken, Tobias, Ivan, Fredrik, Alexander och Linda lyckades ta sig hela vägen till Sparta och genomförde därmed ett av världens mest prestigefulla lopp.