KUL-helgen

Den nionde upplagan av KUL-helgen arrangerades i helgen i Stockholm. KUL står i det här fallet för Svenska Friidrottsförbundets Kommitté för Ultradistanslöpning. Men det är en mycket kul helg med kul människor.
Deltagarna samlades på fredagskvällen på Zinkensdamm vandrarhem för en gemensam middag. På lördagen åkte löparna tåg till Rosersberg för att sen ta sig till fots tillbaka, en sträcka på ca 56 km. Solen sken från en klarblå himmel och snön gnistrade vit. En perfekt dag för löpning! Med rosiga kinder och lyckliga miner serverades deltagarna sen på kvällen en middag  på vandrarhemmet. När magarna fyllts med mat väntade ett spännande och inspirerande föredrag av Björn Sunesson som korsat USA springandes ett flertal gånger.

Söndagens runda utgick från vandrarhemmet och var en runda i Stockholm city på ca 50 km. Med ”vänsterfoten i vattnet” följdes vattenlinjen och flera stadsdelar passerades.
Båda dagarna fanns möjlighet att korta ner sträckan för de som hade önskemål om detta.

Per-Göran Olofsson var en av deltagarna som besökte helgen för första gången.

Vem är du?
Jag är född 1968 i Borlänge men bor sedan 1987 i Uppsala. Jag är gift med Anna och vi har två pojkar David och Anton.
Jag är en av tränarna i Uppsala löparklubb samt löpinstruktör hos Friskis och Svettis Uppsala.
Jag har sprungit till och från sedan jag var tolv år men hade några års uppehåll runt 30 men kom igång med träningen när min äldsta son var några år.
Sen sprang jag blodomloppet 2011 (5 km) och insåg att jag kunde springa hyfsat och sen har tävlingar bara blivit längre och längre och jag har nu sprungit 12 ultror bla Ultravasan 90 tre gånger.

Du deltog på KUL-helgen för första gången. Hur tyckte du att det var?
Det trevligt att få träffa likasinnade löpare och få springa runt Stockholm och få många trevliga naturupplevelser.

Hur fick du information om helgen? Vart hittade du inbjudan?
Jag hittade information och inbjudan på Facebook.

Vad tyckte du om upplägget att springa dubbla långpass och lyssna på ett föredrag på kvällen?
Det är ett bra upplägg att kunna få till två långpass och ett intressant föredrag på kvällen. Det var även bra att det fanns möjlighet att springa kortare båda dagarna om man inte kan springa långt.

Vad gillar du bäst, asfalt eller stig?
Jag gillar bäst att springa stig

Vad tyckte du om helgens rundor?
Det var en bra kombination av stadslöpning och trevliga stigar med fina naturupplevelser. Ett plus var också att jag fick uppleva nya delar av Stockholm där jag inte har varit tidigare.

Till sist, kommer du delta fler gånger?
Jag hoppas kunna delta fler gånger

Per Göran Olofsson Foto: Privat
Per Göran Olofsson
Foto: Privat

Nästa år fyller alltså KUL-helgen 10 år och vad som väntas då är ännu oklart. Har du en bra idé så släng iväg ett mail till info@ultradistans.se