KUL’s landslagsgrupp på Bosön

KUL’s Landslagsgrupp är en större grupp än de som representerar landslaget i mästerskap och syftar till att skapa gemenskap, inspiration och byta erfarenheter med de som är med i eller har potential att tas ut till landslaget.

KUL anordnar vanligtvis två träningsläger per år, ett på våren och ett på hösten.
Att vara med i KUL Landslagsgrupp innebär att du blir inbjuden till aktiviteter som är speciellt anordnade för dig. Det innebär inte att man automatiskt blivit uttagen till landslaget.

Under den gångna helgen träffades denna gupp på Bosön på Lidingö och fick bla. träffa Friidrottslandslandslagets förbundskapten Karin Torneklint samt en föreläsning av Anders Rydén om Antidoping. Karin var nyfiken på ultra och fick inbjudan att följa med oss på ett mästerskap under 2017.
Anders höll föreläsningen som är en del av det “Antidopingkörkort” som numera är obligatoriskt för tävlande i mästerskap. Utbildningen genomförs i två delar och är den föreläsning som alla löpare, coacher och tränare nu fick lyssna på samt en webbaserad del som ska genomgås på nätet.
Detta är ett mycket bra sätt att uppmärksamma att vi siktar på en ren ultra och att vi vill tävla på lika villkor.

Foto Annika Nilrud

Lägret på Bosön erbjöd en hel del träningstillfällen och möjligheterna att träna på anläggningen är många. Där finns det mesta.
Det genomfördes även en workshop där ämnet var Framgångsfaktorer och erfarenheter och tips delades mellan deltagarna.

Foto Annika Nilrud

Vill du läsa mer om KUL’s landslagsgrupp och vad som krävs för att komma med så finns det information här.