Älvdalen backyard ultra

Den 17 juni hade Sveriges nordligaste backyard ultra premiär i Älvdalen. En naturskön bana  som sträckte sig utmed Österdalälven, genom samhället, förbi kyrkan med anor från 1500-talet, förbi lokstallarna ( man kunde fram till 1990-talet åka tåg till Älvdalen) och tillbaka till idrottsplatsen där ett välorganiserat team från arrangören Sweden Runners skötte servicen för löparna. Ett välfyllt energibord där inget saknades. I anslutning till start och målområdet fanns tält uppställt för de deltagare som inte hade med sig eget. För den som vill stanna längre i Älvdalen kan besöka Hagströms museet  (världsberömda gitarrer) och  Morins konditori.

Vinnaren i damklassen blev Anna-Carin Söderström från Malungs IF med 16 varv , även en duktig skidåkare. Två kom Kristina Broman från Borlänge LK och Jonna Petterson kom trea, även hon från Borlänge LK.

På herrsidan vann Janne Svärdhagen från Team Svärdhagen med 17 varv. Janne har meriter från bl a Ultravasan med en sluttid på 7:22. På andra plats  kom Håkan Persson, SS Mora och Simon Andersson från Brunnsberg IF sprang in som trea. På herrsidan var vinnarkonceptet att springa snabbt och vila länge. Varje varv gick på 33-34 min.

Alla resultat finns här.