Första lägret för Ultranyfikna genomfört

Helgen den 13-15 oktober i år genomförde Ultradistans.se sitt första Ultranyfikenläger. I spetsen för lägret stod Inga-Sarah Lindholm som drömt om och planerat för lägret i säkert över ett års tid.


— Jag har önskat detta läger under flera år. Plågat mina långlöparkompisar om detta när vi varit ute och sprungit. Min tanke har varit att ordna ett läger för nybörjare, de som är alldeles i början, som är så där supernyfikna och pigga. Och så ville jag att några riktigt erfarna ultralöpare skulle föreläsa så att vi kunde få ta del av deras kunskap om vad ultralöpning kan vara, säger Inga- Sarah Lindholm.


Till detta första läger för Ultranyfikna kom femton personer från olika delar av Sverige. Göteborg, Norrköping, Uppsala, Kristinehamn, Lindesberg, Stockholm för att nämna några. Några av deltagarna hade sprungit Ultralopp tidigare men ville lära sig mer. Några var cyklister som ville bli bättre på löpning. Andra var nyfikna på föreläsningarna med Maria Jansson, Andreas Falk och Johan Steene. Vissa hade inte funderat så mycket utan var bara där för att det är roligt med löpning eller för att kompisen drog med en.

Helgen innehöll, som sig bör på ett löparläger, mycket löpning. På fredagen en springruntiområdetjogg, på lördagen dels en morgonjogg, dels ett fyratimmars långpass med depåstopp där vi delade in oss i flera grupper beroende på hastighet. På söndagen en hel förmiddag med backträning i Lidingö slalombacke under ledning av Johan Steene. Däremellan föreläsningar med Maria Jansson om mat för en ultralöpare, Andreas Falk om hur man kan tänka om sitt träningsupplägg och Johan Steene om det mentala och den bortre gränsen.

Långpass med Maria Jansson
Morgonjogg, lördag morgon

 

Inga-Sarah vill gärna se att lägret genomförs igen. Hennes dröm är att ha två läger per år, ett “kick-off”-läger på hösten inför grundträningssäsongen där man kan bli inspirerad och komma igång ordentligt efter sommaren och ett vintervårläger där man kan finjustera sin träning.

— Men än viktigare på dessa läger är ju gemenskapen, att dela med sig av kunskap och höra alla roliga lopp som alla har tänkt springa under tävlingssäsongen och känna wow, det loppet vill och kan jag också springa, säger Inga-Sarah.

Inga-Sarah Lindholm