Linda vann Ecotrail Madeira

Linda Bengtsson genomförde i augusti Ultratrail du Mont Blanc med 170 km och 10.000 höjdmeter. Därefter har hon haft lite motigt med motivationen. Men vid planeringen av en solresa tillsammans med sambon hittade hon ett lopp, Ecotrail Madeira, så resan bar av dit med en spontananmälan till loppet endast 2 veckor före start.

Banan mätte 81,3 km med 5.190 höjdmeter och hade två stora toppar som vi skulle ta oss upp på och där i mellan nästan helt ned igen. Högsta höjden var 1.818 meter, Pico de Arieo, berättar Linda.

Klockan 6.00 på morgonen den 29 oktober stod ca 70 personer på startlinjen för att ta sig an loppets längsta distans, 81,3 km. Efter 2 km kom den första riktigt branta stigningen och löparna började arbeta sig uppåt. Solen började komma upp strax före 8.00 och en fin och molnfri dag grydde.

Vackra utsikter på Ecotrail Madeira

Vätskestationerna hade mycket gott att erbjuda men det var viktigt att ha med rejält med egen vätska mellan kontrollerna då temperaturen steg under dagen.

Två branta stigningar skulle avverkas innan mållinjen kunde korsas. Utsikten på topparna var magnifika och nerförslöpningarna var tekniska och steniga. Banmarkeringarna var lite bristfälliga på slutet och Linda kom lite vilse.
-Jag sprang in till ett café och han visade att lite längre fram fanns det en funktionär. Jag var gråtfärdig. Jag var nu trött och i tankarna var jag redan i poolen på hotellet . Jag blev så glad när jag fann funktionären och såg skyltarna igen, säger Linda

I mål väntade Lindas sambo Martin och tog emot henne som vinnare i damklassen. Tiden blev 12 timmar och 20 minuter.

-Jättefina människor har jag träffat på detta mycket vackra lopp och det kan rekommenderas å det varmaste. Löparglädjen har funnit mig igen!