Landslagsgruppens läger på Bosön

KUL’s landslagsgrupp är en grupp vars syfte är att motivera och skapa gemenskap för potentiella landslagslöpare. Löparen måste kvalificera sig för att vara med i gruppen. Läs mer om kvalificeringen till Landslagsgruppen här.

Varje år i februari har landslagsgruppen en helg på Bosön där träning, gemenskap och föreläsningar står på agendan. I år samlades ca 20 deltagare på kvällen den 9 februari. Andreas Falk, landslagsansvarig för 24h, inledde lägret med information om kommande mästerskap och hur man bygger ett bra och starkt team.
Därefter bjöds det ut till löpning på en reflexbana i skogen. Reflexbanan var utmanande på så vis att reflexerna på vissa ställen helt enkelt trillat ner. Alla hittade dock tillbaka innan kvällen var slut.

Lördagen startades med en morgonjogg till Lidingös slalombacke. Det var bitande kallt på morgonen och snön knarrade under löparskorna när vi klättrade längst upp och kunde blicka ut i alla väderstreck.

Det satt bra med en god frukost efter en varm dusch.
Därefter väntade en föreläsning av dietisten Emma Juslin och timmen före lunch klev Johan Steene upp och berättade om trail-VM och VM i 100 km.

Emma Juslin
Foto: Mats Dänsel

När alla fyllt sina magar med en smaskig lunch bar det av på löpning. Temperaturen hade stigit och det var riktigt behagligt ute.
Det bildades några mindre grupper och löparna spred ut sig över Lidingös gator och stigar. Ferike och Mats kom med glada tillrop och god energi i form av mackor och frukt när de mötte upp vid slalombacken.

Under lördagskvällen avhandlades Ultradistans.se’s årsmöte innan det mystes ner i sofforna och berättelser om lopp och annat skoj delades flitigt.

Lördagen startade med träning och några gymmade, vattenlöpte eller sprang in till stan eller Lidingöloppets bana.
Efter lunch var det sen föreläsning av Jörgen Johansson som pratade om fjäderlätt utrustning.

Jörgen Johansson
Foto: Mats Dänsel

Lägret avslutades på söndag eftermiddag och syftet med gemenskap och motivation i gruppen var väl uppfyllt!

Text: Sandra Lundqvist
Bild: Mats Dänsel