PRT – en tävling för personliga rekord

PRT, Personliga rekordens tävling arrangeras i Tipshallen i Växjö av Växjö AIS. Banan är 373 meter lång och tävlingen gick av stapeln 14-15 december. Loppet kallar sig Sveriges längsta julbord och som löpare kan man välja på att springa i 6,12 eller 24 timmar.

Som segrare i 24h-klassen stod Ivan Bretan med ett personligt rekord. Han lyckades dessutom komma över magiska 24 mil genom att springa 241,5 km (prel).
I damklassen vann Elisabeth Ankarcrona med 174 km (prel) också det ett personligt rekord.

Vinnarna i 24h Elisabeth Ankarcrona och Ivan Bretan Foto: Pace on Earth

Ivan, hur känns det?
Jag är ödmjukt nöjd med att ha kvalificerat mig till 240+klubben. Dessutom är jag kanske förste svensk där över 50?
(Det ser det ut som ja.)

Anna Grundahl och Anders Hellner vann 12h på 123 resp 124,5 km (prel)
Båda personliga rekord.

Samtliga som slår pers under loppet kan ringa i en speciell bjällra. Och det blev många gånger den fick ringa! Bjällran tillhör Gert-Inge Tapper och det är han som står bakom

Hur kom du på den här idén?
I något inlägg på PRT s facebooksida hade någon lagt upp en bild där det fanns en slags klocka att ringa i. Jag är ju en fantast av Swissalpine i DAVOS, som jag sprungit 17 gånger. Jag har handlat en bjällra var gång jag varit där. Så jag har bjällror i flera storlekar och valde en som jag tyckte passade till den träbock jag handlade på Jula.
Jag fick själv ringa i den tre gånger. Första vid 12 timmars längdrekord. 98.2 km. Andra vid 104 km då jag slog mitt rekord för 24 timmarslöpning. Tredje vid passage av 100 miles.

Gert-Inge ringer i klockan
Foto: Gert-Inge Tapper

Resultaten från loppet finns i skrivande stund inte tillgängliga men kommer att läggas ut här.
Live-resultat finns att läsa här

Text: Sandra Lundqvist
Bild: Ivans bord med hans energiplan för 24h