Annika ny landslagsledare för ultra

Saxat från SFIF.

Annika Nilrud tar över som landslagsledare för ultralöpning efter Johan Steene. Annika är en meriterad ultralöpare, som tävlat internationellt för 24-timmarslandslaget och har följt landslaget nära i flera år. Hon är med andra ord ett välbekant namn inom svensk ultralöpning.
     – Det här ska bli jätteroligt. Jag brinner för ultralöpningen när det gäller allt från landslaget ner till motionsnivå. Jag vill att så många ultralöpare som möjligt och med de bästa av förutsättningar ska stå på startlinjen till internationella mästerskap. Jag vill också bidra till tillväxten inom ultralöpningen – att locka in nya löpare till sporten, säger Annika.

Kommer ha en samordnande roll
     Annika kommer ha en samordnande roll i ultralandslaget, och stödja lagledningen på de mästerskap som väntar 2019 (VM Ultratrail i juni och VM i 24-timmarslöpning i slutet av oktober).
     – Det känns väldigt roligt att Annika har sagt ja till att bli vår landslagsledare i ultra. Vi kommer nu de närmaste veckorna diskutera närmare hur hennes roll kommer utformas. Under 2019 har vi två mästerskap som kommer bli spännande att följa, säger förbundskapten Karin Torneklint.
/Gustav Orbring