Säfsen vinterbackyard

Första delen i Svenska Cupen i Backyard Ultra avgjordes i helgen i Säfsen, utanför Fredriksberg i Dalarna. Bakom arrangemanget står IF114 Sport som är en ideell förening baserad strax utanför Örebro.
Linda Bengtsson korades till vinnare i damklassen efter 21 varv och Andreas Falk vann herrklassen med 26 varv.

Banan gick på pistade skoterleder på snön vilket gjorde underlaget ganska tufft. Under dagen trampades skoterleden upp och senare när det blev kallare frös underlaget ihop så det blev likt en liten puckelpist. Fotlederna fick jobba extra mycket och under natten sjönk temperaturen ner mot -15 grader. Men inget kunde stoppa löparna från att springa banans varv, 6.7 km varje timme.

Mellan varvningarna kunde löparna värma sig i Snowcamps Sporthall där det också serverades energi.

Arrangörer och löpare sammanfattar första delen i Cupen som väldigt lyckad och nästa del går av stapeln i Örebro den 30 maj.