Jämnt i toppen på Skövde 6h

Skövde 6h arrangerades traditionsenligt andra lördagen i mars av Reima Hartikainen och Peter Eriksson. I år för 15e gången! Banan mätte 1490 meter är går runt i Boulognerparken i Skövde. Väderprognosen före loppet visade regn och blötsnö men löparna klarade sig utan nederbörd i fem av dagens 6 timmar långa lopp.

På damsidan skiljde det endast 300 meter mellan segraren Sofia Smedman och tvåan Lina Karlsson. Sofia tog hem segern med 72,735 km före Lina med 72,426 km.
Petra Hurtig kom på tredje plats med 70,733 km,

På herrsidan var det också jämnt då Dan Välitalo och Anders Hellner sprang tillsammans under de första timmarna. Under slutet av loppet gick Anders förbi och slutade som segrare på 79,990 km före Dan som sprang 77,229 km.
På tredje plats kom Josef Snellman med 74,934 km

Efter loppet erbjuds löparna en välsmakande måltid på Prisma Hotell, med mycket löparsnack och kanske en “pers-bärs”?!

Samtliga resultat

Artikel i Skövde City News

Text: Sandra Lundqvist