Trail-VM avgörs till helgen

Landslagsledare Kerstin Rosenkvist och Annika Nilrud åker tillsammans med den svenska truppen ner till Mirandha do Corvo i Portugal idag, onsdag.

De uttagna svenskarna är Fanny Borgström, Sanna El kott, Lisa Ring, Johanna Bygdell, Joakim och Johan Lantz och André Jonsson

– Jag är väldigt nöjd med det lag som åker ner och jag tror på dem alla inför loppet på lördag, säger Kerstin.

Banan för loppet är 44 km och har ca 2100 höjdmeter och testades av nästan alla i början av maj. André hade inte möjligt att följa med vid det tillfället. Han är på plats sedan förra måndagen för att se banan.

Lisa, hur är formen och vad ser du fram emot mest?
Formen känns bra, den har utvecklats varje dag i vår och jag ser fram emot mitt livs utmaning hittills och ta ut mig fullständigt.

Johanna, hur är det med din form och vad ser du mest fram emot?
Kroppen känns lite trött och seg, som det ska vara innan tävling. Jag ser mest fram emot att få tävla med ett så starkt svenskt lag.

Starten går kl. 9.00 i Portugal på lördag vilket betyder kl 10.00 svensk tid. Länk till liveresultat kommer troligen att finnas på loppets hemsida. I mån av tid kommer även Ultradistans.se’s Instagram att uppdateras.

Bild från banan. Foto: Fanny Borgström

Fanny, hur är din form inför helgen och vad ser du fram emot mest?
Formen har känts bra! Men som ofta inför tävling så går tankarna “om och hur” man ska klara det. Hoppas på att bra träning de senaste veckorna och några lugnare dagar nu ska göra susen.
Jag ser fram emot att åka som ett lag, att få bära de svenska färgerna och få bli trött! Såklart hoppas jag på bra känsla under loppet och en fin laginsats.

André, hur är det med din VM-form?
Lite svårt att avgöra hur formen är, har varit nere i Portugal sedan förra måndagen och det har varit ruggigt varmt så allt har varit jobbigt.
Jag har haft lite problem med en fotskada så jag har inte kunnat träna som jag velat men sista två veckorna har gått hyfsat så känner mig ändå bra förberedd.
Jag ser fram emot att stå på startlinjen på lördag, känna spänningen och sen bara köra. Det här är mitt tredje Trail VM och det har inte gått någe vidare de tidigare gångerna men jag tycker banan passar mig bra och hoppas på ett tredje gången gillt.

Vi önskar alla varmt lycka till!

Text: Sandra Lundqvist