Östgöta trail

Första gången arrangerades Östgöra trail utanför Kisa i helgen. 26 löpare var anmälda och 17 stycken kom till start. Banan gick på bla på Östgötaleden samt en hel del grusvägar för att få ihop en bana på 55 km i en enda loop.

Perfekt tycker jag, som bara vill ha varv när det är en tidsultra och då mycket korta varv, berättar Jan-Erik Ramström som sprang loppet.Ett lopp i min smak. Bara jag, en karta, en led, ibland med synliga markeringar, ibland snitslar, ibland inget.
 
 
 
 
Terrängen varierade mellan obanat och grusväg och allt där i mellan. Banan bjöd på kuperad terräng med avslutning uppför Tolvmannabacken och sen ett mtb- spår med hopp ner till målet. Totalt var banan på ca 1000 höjdmeter.
 
Jag hoppas loppet får växa i lite lagom takt, det ska vara litet och mysigt, även om banan kan ta emot en hel del fler deltagare säger Jan-Erik.
 
Resultat herrar
1. Jesper Larsson 5:07:11
Delad 2a. Johan Dalenius och Martin Börjesson, båda på 6:02:49
 
Resultat Damer
1. Mia Forsgren 6:59:01
2. Sara Harrysson 8:33:24
3. Lena Bjerlöw 8:39:00.
 
Text: Sandra Lundqvist
Foto: Jan-Erik Ramström