Anna överlägsen i Pyrenéerna.

Anna Carlsson vann loppet Val d’Aran by UTMB med 162 km och 10 700 meters stigning i Pyrenéerna. Tiden blev 29 timmar och 25 minuter med en marginal på 3 timmar ner till andra dam. Totalt slutade Anna på nionde plats. 
Snabbaste svenska herre var Henrik Smeds på 14e plats.

Hur kändes det under loppet?
Loppet kändes ganska bra den första 18 timmarna och lite jobbigare sista tredjedelen. Men kontrollerat och stabilt från start till mål.

Hade du blivit informerad om hur långt före tvåan du var?
Jag ville inte ha några uppdateringar om placering första delen av loppet för att komma in i mitt eget lopp och inte stressa. Sen blev jag uppdaterad ungefär var sjunde timme och såg till att hålla mig på benen. –

Vad betyder löpningen för dig?
Löpning är en jätteviktig del av mitt liv, men mer livsstilen och vara ute mycket. Det handlar mer om rörelsen som så än konkret att springa.

Beskriv känslan av att springa först in mot mål i ett så stort lopp?
Det var så klart jättestort och att överhuvudtaget komma i mål på detta lopp ser jag som en ordentlig prestation. Men det är så himla skönt att det gick vägen och att jag gjorde det jag “skulle”. Mitt mål vid starten var att vinna.

Text: Sandra Lundqvist
Foto: Privat