Höst-Tec

För andra året arrangerades Tec, Täby Extreme Challenge i oktober istället för april som det brukar vara. David Sundvall stod bakom arrangemanget som höll hög klass som vanligt. Banan var riktigt torr och fin och solen sken både lördag och söndag.

På fredag förmiddag startade två herrar och en dam som skulle ta sig an den längsta klassen, 200 miles dvs 28 varv på den 11,5 km långa banan. Tyvärr tvingades Øyunn avbryta loppet efter halva sträckan. Tommy Carlsson och Rune Hystad slutförde loppet på 50:51 resp 52:04 timmar.

Senare på kvällen startade backyardklassen med 22 löpare på startlinjen. Efter 25 varv (167,63 km) kunde Filip Söderling koras som segrare före Hans Persson. Anna Odebrant var den kvinna som sprang längst och fullföljde 22 varv (147,51 km).

Lördag kl. 10 gick startskottet för klassen 100 miles och 50 miles vilket samlade 34 löpare. I 50 milesklassen herrar segrade Deri Thomas på tiden 7:19 före Ken Hakata på 7:51
Damklassens snabbaste löpare var Amanda Renström på 10:49. Maria Halén Wallander kom tvåa på 11:42

Två löpare valde att starta i 50 miles natt och Mikael Hasselrot var snabbast på tiden 10:01

Nina Rolfsdotter segrade och tog distansrekord i 100 miles damer med tiden 22:44. Elisabeth Ankarcrona kom på andra plats på 23:46
Herrklassens vinnare blev Kristoffer Sjöberg på 15:52 före Staffan Gereonsson på 19:53

Miniultran 46k samlade totalt 5 löpare och där var Mattias Hellgren och Åsa Flodmark snabbast.