Roslagens Ultra

Daniel Fornander, Calle Börjesson och Marco Studer arrangerar Roslagens Ultra, 181 km vilket är hela Roslagsleden från Grisslehamn till Danderyd.

Vad var det som gjorde att ni ville arrangera ett lopp just här?
Vi tycker att det är på tiden att denna vackra och omväxlande led får ett fullängdslopp. Roslagens Ultra är första gången ett löplopp görs över hela Roslagsleden

Hur stort startfält räknar ni med?
Nu för första upplagan har vi satt maxantalet till 50. Logistiken för ett såpass långt A-till-B-lopp är krävande och vi vill säkerställa bra service och bästa förutsättningarna för löparna. För 2023 är planen att utöka platserna.

Är det ett mer självsupportat lopp eller kommer det finnas täta vätskestationer?
Det kommer finnas regelbundna och välfyllda stationer

Är banan markerad eller är det gpx-fil som gäller för att hitta?
Roslagsleden har permanent markering hela sträckan. Vi tillhandahåller även en GPX-fil för ökad trygghet i navigeringen.

Har den många höjdmeter bjuder banan?
Ungefär 1800

Är det en teknisk bana såsom med rötter och stenar och sånt?
Banan är mycket varierande. Vissa partier är snabbsprungna, vissa relativt tekniska.

Hittar man nåt extra kul efter vägen?
Roslagsleden bjuder på mycket intressant. T.ex, Albert Engströms ateljé vid Grisslehamn, Wira bruk (som var en av Sveriges främsta vapensmedjor under stormaktstiden), runriket mellan Danderyd och Karby gård, för att nämna några.

Finns det någon bit som är extra knixig/svår?
Sträckan förbi Själkullviken kan vara lurig, särskilt när det är halt. Roslagsleden är mycket varierande, med tekniska inslag på flera delsträckor.

Finns det någon del som är extra vacker?
Första 20 kilometrarna från starten i Grisslehamn är fantastiska, och välkända! Men även sträckan mellan Wira Bruk och Domarudden är särskilt vacker. Sedan finns det flera fina platser med vindskydd vid små sjöar

När öppnar anmälan?
Anmälan öppnade precis. Kul att se att anmälningarna redan börjar komma in.

Till anmälan

Loppets webplats