En första uttagning till Trail-EM klar.

Tävlingen äger rum i La palma i Spanien 1-3 juli. Distansen de tar sig an är 47km.

Kriterier för att bli uttagen: Kapacitet motsvarande elitnivå (ITRA score) och möjlighet till placering topp-20 på mästerskapet (internationell individuell ranking lägst topp 20 baserat på aktuella lopp på liknande distans) krävs. Form under perioden april till augusti 2021 spelar in liksom chans till hög lagplacering i de grenar där lag blir aktuellt. Förberedande värmeträning kommer att behövas. Då distanserna på juniorloppen är nya kommer SFIF inte sända några juniorer till detta mästerskap.

De som kvalificerat sig i första uttagningen är:

Ida Nilsson -81 Högby if

Sebastian Ljungdahl -88 Hälle if

Carl Johan Sörman -76 Genarps if

En slutgiltlig uttagnong sker längre fram och då kan fler löpare komma att tas ut.